© GM2023
LIEDERTAFEL “ECHO DER DUINEN”.... AL MEER DAN 150 JAAR EEN BRUISEND MUZIKAAL MONUMENT
Liedertafel “Echo der Duinen” is een 45 leden tellend bruisend gemengd koor uit Loon op Zand dat opgericht is in 1872 en zingt onder leiding van Guus Mulder. Wij repeteren op maandagavond in “De Kuip” van 20.00-22.00u.

INFORMATIE VOOR NIEUWE LEDEN

OVERWEEG JE OM JE AAN TE SLUITEN BIJ LIEDERTAFEL “ECHO DER DUINEN”?

Liedertafel “Echo der Duinen” is opgericht in 1872. Het is een 41 leden tellend gemengd koor dat staat sinds 2000 onder leiding van onze dirigent Guus Mulder. Wij repeteren (al sinds 1872!) op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur. Locatie: “De Kuip”, Klokkenlaan 42, 5175 NV Loon op Zand. EERST LIEDERTAFEL In 1872 zongen een aantal mannen in het café “Echo der Duinen” wat liederen aan een tafel. Al snel werd die groep mannen “Liedertafel Echo der Duinen” genoemd. METAMORFOSE Jaren later werden ook vrouwen toegelaten en werd het een bijzonder gemengd koor. Het repertoire veranderde van drinkliederen naar 4-stemmige liederen... van Brahms tot de Beatles,... van Renaissance tot heden. 41 LEDEN We mogen ons gelukkig prijzen met dat ons ledental met 41 koorleden op peil is. Ook de stemverdeling kan beter. Vandaar dat we nog steeds enthousiast nieuwe leden werven voor dit unieke koor.
CONTINUÏTEIT Voor de toekomst van het koor is het belangrijk dat er nieuwe leden zich aanmelden om de continuïteit van het koor te garanderen. Tot op heden is dat altijd wel gelukt. 150 JARIG JUBILEUM In het jaar 2022 bestonden we maar liefst 150 jaar. Door de Coronapandemie hebben we het jubileumconcert uitgesteld. Het buitengewoon geslaagd feestweekend werd besloten met een klinken jubileumconcert op zondag 23 april 2023 in de parochiekerk Sint Jans Onthoofding. (Videoregistratie jubileumconcert) WAT BIEDT “DE ECHO”? een koor dat streeft naar hoge muzikale kwaliteit 41 enthousiaste koorleden een deskundige dirigent meerstemmig zingen een koor met een rijke muzikale historie Een gemoedelijke en gezellige sfeer repetities op maandag van 20.00-22.00 uur Optredens in bv april, oktober en december. meebouwen aan een mooi bruisend muzikaal monument
CONTACT CONTACT E-MAIL E-MAIL CONTACT CONTACT E-MAIL E-MAIL GASTENBOEK GASTENBOEK NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF
P

We zien je graag op één van onze repetities op

maandagavond tussen 20.00-22.00 uur

in “De Kuip”, Klokkenlaan 42, 5175 NV in Loon op Zand

of bij één van onze concerten.

Of neem contact met ons op via telefoon of e-mail

e: secretariaat@echoderduinen.eu www.echoderduinen.eu